Skyteam PBR 50 on kiinalainen kopio Honda Monkey R:stä, joka on tavallista heikkolaatuisempi kuin muut mopot. Jos PBR:ää käyttää huolloissa huoltokirjan ohjeiden mukaisesti, vikoja ei pitäisi ilmetä. Mopoksi kulkee ihmeen hyvin (tehoa 2,4 KW), jopa 55 km/h vakiona (mittari heittää hieman). Takakeskiö on heikkolaatuinen, kannataa ostaa motorpowerilta (motorpower.fi) uusi pulttikiinniteinen keskiö.
Ketjut ovat kuin kuminauhaa, joten kannataa ostaa heti uutena krossiketjut ja jos aikoo pitää vakiona, lyhyemmät välit. 12/44 on riittävä välitys ja silloin mopo kulkee vielä hyvin ja vääntää koko rahan edestä.
Edessä on levyjarru, joka toimii yleisesti hyvin. Takana on se iänikuinen riesa, rumpujarru (hyvä ja kestävä talvella jos huoltaa tarpeeksi). Jarrut toimivat kyllä korkeammillakin nopeuksilla hyvin, mutta ongelma onkin renkaiden koko, nehän ovat vain 120/90-10" ja 100/70-10" ja ne voivat luistaa kunnon jarrutustilanteessa. Renkaiden pienuus aiheuttaa myös ajon epävakauden epätasaisella tiellä. Kaasuttimena toimii DENI, ja 2010- vuosimallissa tämä ainakin on 17mm.
Mopon virityksen voi tehdä tasan yhdellä tapaa. Isompi sylinteri: Tuo kiihtyvyyttä ja ajomukavuutta. 72cc moottorilla, 20mm kaasuttimella ja 15/44 väleilläkään PBR ei kulje paljoa yli 80 kmh. Tehoputkessa on se hyvä puoli, että sillä saadaan vakioputken superkuriäänenvaimennin ja boonustukkonen alkukäyrä veks. Tietenkin myös äänet paranevat, mutta kuitenkin sen rajoissa, että on kyse moposta. Näissä kahdessa on se vika, että niissä ei ole kuristinta. Ne ovat kuri, rakennettu siten, ettei niitä voi avartaa millään, siellä ei ole prikkaa vaan ne ovat suoraan tehty liian pienestä putkesta. Myös vakio ilmansuodatin kannattaa vaihtaa vaahtomuoviputsariin.
Ajoasento PBR:ässä on melkein kuin ruokapöydässä istuisi. Jotkut tykkää korottaa perää, mutta miinuksena on se, että penkillä "valuu" tankkiin kiinni ja tarpeeksi isossa töyssyssä pikkuveli ei tykkää enää.
PBR on rekisteröity 2-päällä ajettavaksi. Tätä ei kumminkaan hirveästi kannata harrastaa, sillä iskarit tuppaa lyömään pohjaan ja matkustaja istuu noin kämmenen kokoisella penkillä. Myös kiihtyvyys (Varsinkin vakiovälityksillä!) on aivan omaa luokkaansa 2-päällä ajettaessa. Suomeksi tämä tarkoittaa että polkupyörälläkin mennään ohi jos ylämäkeen lähdetään liikkeelle. Mopolla on erittäin härön tuntuista kyyditä kaveria, varsinkin matkalaisen näkökulmasta koska matkustajan jalkatapit ovat swingissä kiinni, ja liikkuvat pinnanmuotojen mukana. No, ei ainakaan tule tylsää, kun voi jaloilla pompotella mopoa.
PBR:ää myydään mm. Motorpowerilla (www.motorpower.fi). Hintaa on 1190 , mutta älkää antako sen hämätä! Halpa mopo hajoaa useammin! Suosittelen kyllä ostamaan kyseisen mopon, mutta kannattaa käydä koeajamassa ennenkuin tekee hätiköityjä ostopäätöksiä. Hyvät ja huonot puolet
Osan artikkelista luonut GeneBoy Paavon (PBR 50 omistaja) avustuksella.
Puoli-automaatti PBR vm < 2004 tietoa:
- Vakiona 16mm kaasari, joissakin yksilöissä pienempi (riippuu siitä minkä verran kinukkikaasareita on tehtaalla valmiina ja esim. kiinalaistyttöjen pätevyydestä mopoa kasatessa jne.)
- Ainut kuristus on kaasarissa oleva palikka joka estää kaasuttimen avautumisen kokonaan
- Kurit pois -> Jos hyvässä kunnossa ja kevyt kuski kulkee 60-70 km/h, alamäkeen sitten vielä enemmän jos viitsii huudattaa
- Mittarien tarkkuus yksilöllistä ja vaihtelee rajusti; nopeusmittari saattaa näyttää jopa 20 km/h pieleen, eikä kierrosmittariinkaan voi luottaa
- Nopeusmittari loppuu 60 km/h:n, eli huippuja on turha testata, koska tarkkuus muuttuu vieläkin huonommaksi. Menee joissakin yksilöissä ympäri nollaan asti, jonka pitäisi olla 120 km/h ja siihen ei ole luottamista..
- Vm <'87 Honda Monkeystä kopioitu kansi eli vanhanmallin kansi ja sen mukaan sitten vaihdetaan sylinteriä ja mäntää isommaksi :)
- Tehokas mopo nelariksi, mutta saatata johtua siitä että Hondat on jo vanhoja ja kuluneita jos niihin verrataan ;D